zondag, januari 01, 2012

goede voornemens

Goede voornemens zoals ik als in dit artikel schreef; iedereen heeft ze veel of weinig, moeilijk of makkelijk. Maarja, als we heel eerlijk zijn tegen onszelf; hoelang houden we dit nou vol? Hier wat tips om je goede voornemens echt vol te houden:


1. Het hoeft niet moeilijk te zijn.Vaak willen we meer dan wat eigenlijk mogelijk is, we zijn niet altijd snel tevreden! Bijv; je goede voornemen is 20 kg afvallen! Tja, dan is dat natuurlijk niet de bedoeling dat je dat in januari al hebt gedaan. Je kunt dan bijv. beter als voornemen doen; gezonder leven (meer bewegen&minder snoepen). En zelfs dat hoeft nog niet te betekenen dat je elke week 3x naar de sportschool moet gaan om te zweten! Je kunt gewoon je hond een keer vaker uitlaten en als je terug komt uit school een appel nemen ipv een stroopwafel! Het kan zoveel makkelijker, alleen moet je net even doorhebben hoe.



2. 'Maak een lijstje met je goede voornemens en hang die bij je spiegel zodat je er elke dag naar kunt kijken.' Hmm, daar ben ik nooit zo van, want het valt na 'n paar dagen niet meer op! Je kunt bijvoorbeeld ook een mooi plaatje opzoeken (bijv; weheartit of tumblr) en die mooi bewerken en er één van je goede voornemens inzetten en 'm dan op de achtergrond van je computer/laptop/iPod/etc zetten! zo heb je toch een mooie achtergrond en zie je 'm telkens als je je pc opstart! Je kunt ook een collage maken van al je goede voornemens als je er veel hebt  en eventueel mooie quotes er tussen zetten. Als je het in allerlei verschillende lettertypen, groten en kleuren (die wel mooi bij elkaar zijn natuurlijk (: ) doet en een mooi geheel creëert, kan het echt super tof zijn! En je bent creatief bezig; wat wil je nog meer?

3. Zet je goede voornemens in je agenda; gewoon bij week 5 één, en in week 13 etc. Vaak staat er onderaan wel 'notities' of je kunt ze bij 'weekend' schrijven. Als je ze er netjes met een mooie kleur in schrijft staat het echt super leuk!

4. Zoek mensen op met dezelfde voornemens. Als je met z'n tweeën bent is het echt veel makkelijker en gezelliger natuurlijk (:

5. Geef niet snel op. Je kunt alles als je het zelf maar wilt, echt waar! Daarom is het ook fijn als je dus met z'n tweeën bent ofzo, want dan kun je elkaar aanmoedigen om door te zetten.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

love<3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten